Coach tools – LEGO SERIOUS PLAY

Als aanstaand coach wil ik graag voor mijzelf en voor anderen de gereedschappen die ik gebruik inzichtelijk maken. Daarom heb ik mij voorgenomen om regelmatig een kort artikel te schrijven over de tools waar ik als coach mee werk of wil gaan werken.

LEGO (SERIOUS PLAY) als instrument

LEGO SERIOUS PLAY is een zogenaamde gefaciliteerde methode voor team bulding, brainstorm sessies, poduct- of strategiesessies. De methode is baseerd op het constructivisme en op het principe dat je meer hersencapaciteit gebruikt als je iets met je handen doet.

De onderstaande afbeelding is een representatie van de hoeveelheid hersencapaciteit er geactiveerd wordt als je bepaalde lichaamsdelen te besturen. Hoe meer hersencapaciteit je activeert hoe mer denkkracht je hebt,

Lego Serious Play werkt geweldig om teams inzicht te geven in hun situatie omdat ze die zelf bouwen. Het probleem staat dus letterlijk op tafel waarover het team dan vervolgens een gesprek kan hebben.