Stem niet voor de man die alleen voor ons wil zorgen!

Gisteren waren de verkiezingen voor de Tweede Kamer van 2023. Volgens de kranten misschien wel de belangrijkste verkiezingen sinds lange tijd; alsof er veel van afhangt. Toch zien we bijna een dag later de laagste opkomst van een nog veel langere tijd! Waarom? Omdat de mensen het vertrouwen in de economie kwijt zijn. We weten dus niet of het überhaupt nog wel zin heeft om te stemmen.

En zijn de partijprogramma’s nu zo extreem verschillend? Niet echt maar de nuances zijn wel interessant. Vandaag hoorde ik dat Ties op school over de politiek had gesproken. Er waren maar 2 partijen blijven hangen en daarbij wat onrust. Hij zei direct: “ik zou dus nooooit stemmen op die man die alleen maar de Nederlanders wil helpen en niet de vluchtelingen!”

Voor zichzelf leek D66 hem wel een goede partij omdat zij vooral veel geld willen voor onderwijs. Toen kreeg ik via mijn broer het bijgevoegde plaatje en snapte ik ineens hoe dat voor mijzelf zit.

Ik heb al jaren een goede baan, vind het wél erg dat er mensen zijn die minder hebben en hou eigenlijk helemaal niet van zwoegen voor mijn geld.. en toch stem ik al jaren lang Groen Links of PvdA! Dan is het niet gek dat ik nog steeds aan het zwoegen ben voor mijn geld.

Ik heb nog maar eens de stemwijzer bekeken en kwam eigenlijk ook bij D66 uit; vanwege de opmerking van Ties. Omdat de PVV zo hoog dreigde te komen, hebben Imke en ik toch maar GL-PvdA gestemd. Gelukkig, want vandaag blijkt dat er een flink blok nodig is tegen de 37 zetels die de PVV zal krijgen.